Terug

drs. D.M. BatchelorDrs. D.M. (Diane) Batchelor RN MScN NP CON(C), verpleegkundige en verplegingswetenschapper, werkt momenteel als Nurse Practitioner primaire zorg in de Queen’s Family Health Team (QFHT) in Kingston, Ontario.

Zij werkte gedurende 16 jaar als researchverpleegkundige (klinisch wetenschappelijk onderzoek in the immunologie) in zowel de Daniel den Hoed kliniek in Rotterdam als het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Zij studeerde verplegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Haar onderzoek was gericht op haaruitval na chemotherapie bij vrouwen met borstkanker. Zij participeerde in regionale, nationale en internationale werkgroepen en heeft les gegeven in de oncologie verpleging, eerst als tutor in het advanced practice nursing program van de Universiteit Utrecht en tegenwoordig als Professor in de opleiding voor Nurse Practitioners in Ontario.

Diane vertrok uit Nederland in 2002 om als advanced practice nurse in Kingston te gaan werken in een programma voor palliatieve zorg en symptoombestrijding. Ze was daar verantwoordelijk voor de implementatie van het project Palliatieve Zorg en het opzetten van een verpleegkundige polikliniek voor patienten met lympoedeem en vermoeidheid. Daarna richtte ze haar eigen praktijk “Care and Consultancy” op.

Was lid van de redactiecommissie van het European Journal of Cancer Care en het European Journal of Cancer Nursing en werkte als co-auteur mee aan de bijdrage over seksualiteit in ''Effectief Verplegen 2''.