Terug

Prof. dr. Th. van AchterbergProf.dr. Th. (Theo) van Achterberg, verpleegkundige, verplegingswetenschapper en epidemioloog, was sinds 1997 verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, vanaf 2002 als hoogleraar Verplegingswetenschap, tevens hoofd van de sectie 'Quality of Nursing and Allied Healthcare' binnen onderzoeksinstituut IQ healthcare, van het UMC St Radboud. In zijn onderzoek aan de Radboud Universiteit richtte hij zich op het verbeteren van patiëntveiligheid en zelfmanagement, met hulp van verpleegkundige interventies.

Met ingang van januari 2014 is hij benoemd tot Hoogleraar bij de Katholieke Universiteit Leuven. Hij werkt daar als professor Kwaliteit van Zorg bij het departement Maatschappelijke Gezondheidszorg en Eerstelijnszorg en is Hoofd van het Centre for Health Services and Nursing Research (CZV).

Theo is redacteur van de serie Effectief Verplegen en verzorgde verschillende auteursbijdragen voor deze reeks, waaronder de Inleiding in deel 1, 2, 3 en 4, het hoofdstuk over Slaapproblemen in deel 1 en het hoofdstuk over Therapietrouw in deel 2.