Terug

M. BakkenesM. (Merlijn) Bakkenes, verpleegkundig specialist GGZ, is in 1973 geboren in Weesp en opgegroeid in Noord-Holland. Merlijn studeerde, met veel plezier, verpleegkunde aan de HBO-V in Sittard, waarna hij als verpleegkundige is gaan werken in de algemene psychiatrie, onder andere bij de Robert Fleury Stichting in Leidschendam, GGZ Midden Brabant in Tilburg en Parnassia in Rotterdam.

Vanaf 2006 werkt hij bij Bouman GGZ in Rotterdam, als behandelaar en begeleider van patiënten met verslavingsproblemen. Het gaf hem een nieuwe impuls aan zijn vak als verpleegkundige, omdat hij nieuwsgierig werd hoe lichamelijke, geestelijke en sociale aspecten elkaar beïnvloeden in het leven van zijn patiënten, maar ook omdat degelijke vakkennis over ziektebeelden en klinisch redeneren onmisbaar bleek. Het feit dat de zorg voor verslaafden zoveel theorieën heeft gekend, maakte Merlijn nieuwsgierig naar wetenschappelijke kennis: is wat ik doe wel zinvol voor mijn patiënt? En zou ik iets anders moeten proberen dan wat ik nu doe? Deze nieuwsgierigheid zette hem ertoe de MANP-opleiding te volgen in Rotterdam. Sinds 2011 werkt hij als Verpleegkundig Specialist GGZ bij Bouman GGZ.

Merlijn is actief lid geweest bij VENVN GGZ-Verpleegkunde, schrijft per jaar enkele artikelen voor het bijscholingstijdschrift Nurse Academy en is redacteur voor Nurse Academy GGZ. Hij verzorgde, samen met Dick van Etten, de auteursbijdrage over patiënten met verslaving t.b.v. ''Effectief Verplegen 4''.