Richtlijnen voor auteurs

Nieuwe technologische ontwikkelingen dagen het boekenvak uit, bieden nieuwe kansen en vragen om een nieuwe manier van werken. Evidence based kennis vraagt om regelmatige updates. Om de gebruikers van onze boeken in de toekomst sneller van updates te kunnen voorzien, hebben wij een auteurssite ontwikkeld. Deze maakt het niet alleen mogelijk uw (nieuwe) teksten sneller en efficiënter te publiceren, maar vereenvoudigt bovendien het schrijf- en redactieproces. Onze auteurs kunnen in een beschermde auteursomgeving aan hun teksten werken en rechtstreeks communiceren met hun (contact)redacteur, zonder de noodzaak van een eindeloze reeks mailberichten met bijlagen.

Daartoe wordt gebruik gemaakt van een ander tekstverwerkingsprogramma dan Word. Dit programma is zeer gebruiksvriendelijk, het vereist geen bijzondere kennis. U bent binnen no-time gewend aan het rechtstreeks invoeren, dan wel knippen en plakken van uw teksten, b.v. vanuit Word. De auteurssite genereert html-teksten. Het grote voordeel daarvan ten opzichte van Word is, dat die geschikt zijn voor verwerking in verschillende publikatievormen (op papier, digitaal, in e-pub, etc.).

Vraag voordat u gaat schrijven de Aanwijzingen voor gebruik aan. Voor auteurs van Effectief Verplegen zijn specifieke richtlijnen opgesteld. Vraag deze Auteursrichtlijnen aan als u die nog niet ontvangen hebt!