Nieuws

Opbouw ''Effectief Verplegen''

29 augustus 2016

Effectief Verplegen is voortdurend in ontwikkeling.†Evidence based werken vereist immers dat de inhoud regelmatig wordt aangepast aan nieuwe inzichten. Om deze nieuwe inzichten sneller te kunnen publiceren, is naast de boekenreeks een online versie†ontwikkeld.†De online versie kan per afzonderlijk hoofdstuk worden aangeschaft (vanaf Eur 5,00) en is voorzien van vele extra's, zoals: kennistoetsen, studieopdrachten, bladwijzers, digitale aantekeningen,†samenvattingen, inbreng eigen casuÔstiek, tentamen†voorbereiding, digitale registers, etc.


De boekenreeks:†De delen 1 t/m 4 bieden ruim 2000 pagina's aan evidence based vakkennis. Opbouw van de boekenreeks:

Deel 0

(theorie EBP)

Algemene

problemen

Specifieke patiŽntgroepen

Somatiek en psychosomatiek

Deel 1

Deel 3

Psychosociaal en psychiatrie

Deel 2

Deel 4

EV 0-4

Deel 0 (224 blz., Eur 32,50)

Bespreekt de theoretische achtergronden van evidence based practice, waarbij wordt ingegaan op een aantal belangrijke hulpmiddelen om vast te stellen of de verleende zorg voldoet aan de normen die patiŽnt, verpleegkundige en maatschappij stellen aan de vereiste kwaliteit van zorg.

Deel 1 (512 blz., Eur 67,50 incl toegangscode tot online versie)

Behandelt verpleegproblemen die zich bij veel verschillende patiŽnten/zorgvragers kunnen voordoen, gericht op de somatiek. Net als in deel 2 gaat het hier om op zichzelf staande verpleegproblemen en interventies, zoals b.v.: ondervoeding, pijn, slaapproblemen e.d.

Deel 2†(432 blz., Eur 55,50 incl toegangscode tot online versie)

Behandelt verpleegproblemen die zich bij veel verschillende patiŽnten/zorgvragers kunnen voordoen, gericht op het psychosociale terrein. Net als in deel 1 gaat het hier om op zichzelf staande verpleegproblemen en interventies, zoals b.v.: angst, spiritualiteit en suÔcide.

Deel 3†(640 blz., Eur 75,00 incl toegangscode tot online versie)

Behandelt verpleegproblemen toegespitst op ťťn specifieke patiŽntencategorie, gericht op de (psycho)somatiek: het werkterrein in de algemene gezondheidszorg. Hier vormt niet de veel voorkomende problematiek de ingang, maar worden verpleegproblemen en interventies besproken die zich bij bepaalde groepen patiŽnten voordoen.

Deel 4†(448 blz., Eur 56,00 incl toegangscode tot online versie)

Behandelt verpleegproblemen toegespitst op ťťn specifieke patiŽntencategorie, gericht op de geestelijke gezondheidszorg. Hier vormt niet de veel voorkomende problematiek de ingang, maar worden verpleegproblemen en interventies besproken die zich bij bepaalde groepen patiŽnten voordoen.Terug