Nieuws

Mensen zoals jij en ik

19 november 2015

Vluchtelingen zijn: vaders, moeders, broers, zussen, zoons, dochters, enzovoort.


Zij zijn ook: bakkers, winkeliers, internetspecialisten, tandartsen, leraren, bordenwassers, notarissen, en noem maar op! Vluchtelingen zijn mensen zoals jij en ik, die de pech hadden dat de stad of de streek waarin zij hun bestaan hadden opgebouwd door oorlog werd getroffen.

Op 17 november verscheen bij uitgeverij De Arbeiderspers de nieuwe bundel ‘Gelukszoekers’ van de dichter en schrijver Ilja Leonard Pfeiffer. De opbrengst van deze bundel gaat naar Werken zonder grenzen, een organisatie die bemiddelt tussen vluchtelingen en werkgevers. Pfeiffer zegt hierover in een artikel in Trouw (17-11-2015):

Die aanpak spreekt mij aan, in een klimaat waarin uitsluitend wordt gesproken over aantallen vluchtelingen en of ze wel of niet naar binnen mogen. Vluchtelingen zullen blijven komen, dan kunnen we maar beter kijken hoe we het zo goed mogelijk regelen.”

Uitgeverij Kavanah is het van harte eens met wat hier wordt gezegd. Daarom ondersteunen wij de Stichting voor vluchteling-studenten UAF en Vluchtelingenwerk Nederland: naast financiële ondersteuning bieden wij de door ons ontwikkelde vakkennis aan voor gebruik in specifieke omscholingsprojecten. Samen met het UAF en Vluchtelingenwerk Nederland geloven wij in scholing als middel om vakbekwame artsen en verpleegkundigen een nieuwe kans te bieden. Omdat geen mens schuld heeft aan de plek waar en omstandigheden waaronder hij geboren is.Terug